هفته بیست و ششم بارداری

هفته بیست و ششم بارداری

حالا در یکی مانده به آخرین هفته سه‌ماهه دوم بارداری یعنی هفته بیست و ششم بارداری هستید، جایی که هر روز بیشتر از قبل به لحظه در آغوش گرفتن کودک دلبندتان نزدیک می‌شوید. تغییرات جسمی و احساسی در این مرحله از بارداری احتمالا بیشتر چالش‌برانگیز است، اما هر یک از این لحظات به شما و جنین کمک می‌کند تا برای دوران جدید آماده‌تر شوید. در این مقاله، همه آنچه درباره رشد و تکامل جنین، تغییرات بدن خود، علائم این هفته نیاز دارید را با شما در میان می‌گذاریم.

علائم هفته بیست و ششم بارداری

در هفته ۲۶ بارداری، بدن شما به طور طبیعی با تغییرات جدید روبرو می‌شود و ممکن است با برخی علائم و ناراحتی‌ها مواجه شوید.

این علائم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

درد لگن

در هفته بیست و ششم بارداری، احتمال دارد به دلیل شل شدن و انعطاف‌پذیری بیشتر رباط‌های ناحیه لگن، در قسمت لگن و کمر خود احساس درد کنید. این درد زمانی که از جای خود بلند می‌شوید، می‌نشینید یا از پله‌ها بالا و پایین می‌روید بیشتر می‌شود.

انقباضات براکستون هیکس

بعضی از مادران در سه ماهه دوم بارداری انقباضات تمرینی یا براکستون هیکس را تجربه می‌کنند؛ گرچه این انقباضات معمولاً در سه ماهه سوم بیشتر مشاهده می‌شوند.

انقباضات براکستون هیکس ممکن است به صورت سفت شدن شکم یا حتی احساس درد خفیف بروز کنند. این انقباضات اغلب در اواخر روز و پس از انجام فعالیت‌های جسمانی یا رابطه جنسی شدت می‌گیرند.

اگر نمی‌توانید تشخیص دهید که این انقباضات تمرینی هستند یا نشانه‌ای از آغاز زایمان، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

عفونت‌های ادراری

از آنجایی که باکتری‌ها به‌راحتی می‌توانند وارد مجرای ادراری بدن شوند، عفونت‌های ادراری در دوران بارداری یکی از مشکلات رایج هستند.

اگر این عفونت‌ها درمان نشوند، ممکن است به مشکلات جدی‌تری مانند عفونت مثانه یا کلیه منجر شوند.

علائم قابل توجهی که باید به آن‌ها توجه کنید شامل: درد هنگام ادرار، احساس فوریت شدید برای ادرار کردن یا تب است. در صورت بروز این علائم، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک ممکن است برای درمان عفونت آنتی‌بیوتیک تجویز کند.

اندازه جنین در هفته بیست و ششم بارداری

جنین در هفته بیست و ششم بارداری چگونه است؟

در هفته بیست و ششم بارداری، جنین شما حالا حدود ۳۶ سانتی‌متر قد دارد و وزنی حدود ۷۵۰ گرم پیدا کرده است.

ریه‌های او در حال آماده شدن برای اولین نفس‌ها پس از تولد هستند و شروع به تولید سورفاکتانت می‌کنند، ماده‌ای که بعد از تولد به جنین کمک می‌کند تا نفس بکشد.

در این مرحله، جنین می‌تواند صداها را بشنود، نور را تشخیص دهد و مزه‌ها را احساس کند. اگر دستتان را به شکم خود بزنید، ممکن است جنین با حرکت‌هایی به آن واکنش نشان دهد.

مژه‌ها و موهای سر جنین در حال رشد هستند و پوست او کم‌کم رنگی متمایل به قرمز به خود می‌گیرد، هرچند هنوز کمی شفاف است.

این هفته‌ها شاهد تغییرات زیادی در بدن جنین خواهید بود. رفلکس مکیدن او حالا به اندازه‌ای قوی شده که اگر دستش به سمت صورتش برود، ممکن است انگشت شست یا انگشتانش را بمکد. این حرکت‌های طبیعی، نشانه‌ای از آماده شدن نوزاد برای دنیای بیرون هستند.

از این هفته به بعد، بدن او شروع به ذخیره چربی بیشتری می‌کند و عضلاتش قوی‌تر می‌شوند.

چشم‌هایش که ماه‌ها بسته بودند، به‌زودی باز می‌شوند و اولین پلک زدن‌هایش را تجربه خواهد کرد. رنگ چشم نوزاد در بدو تولد می‌تواند آبی، خاکستری-آبی یا قهوه‌ای باشد، اما ممکن است در ماه‌های اول زندگی تغییر کند.

در این دوران، پیگیری حرکات جنین می‌تواند شما را به ارتباط عمیق‌تری با او نزدیک کند. همچنین، از آنجایی که در این مدت وضعیت نوزاد ممکن است تغییر کند، توجه به تغییرات و میزان حرکت‌های او بسیار اهمیت دارد.

تغییرات شکم مادر در ماه ششم

تغییرات بدن مادر در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم حاملگی، با افزایش وزن و تغییر مرکز ثقل بدن، شاید احساس کنید تعادل ندارید و هنگام انجام کارهای روزمره یا بلند کردن اشیا اذیت می‌شوید. حتی ممکن است متوجه تغییراتی در نحوه راه رفتن خود شوید که باعث ناراحتی‌تان شود.

همچنین، در این هفته ممکن است متوجه ترک‌های پوستی روی شکم، سینه‌ها یا ران‌های خود شوید. اگرچه جلوگیری از این ترک‌ها غیرممکن است، باید بدانید که این ترک‌ها معمولا پس از تولد کم‌رنگ‌تر می‌شوند.

اگر گروه خونی شما Rh منفی و جنین Rh مثبت، این مسئله در اولین بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است در بارداری‌های آینده خطراتی به همراه داشته باشد.

از آنجایی که گروه خونی نوزاد تا بعد از تولد مشخص نمی‌شود، اگر Rh شما منفی باشد، در هفته‌های ۲۶ تا ۲۸ و ۳۴ تا ۳۶ بارداری آمپول آنتی‌دی (Anti-D) به شما تزریق خواهد شد.

همچنین، در صورت خونریزی در دوران بارداری، تزریق این آمپول می‌تواند از بروز مشکلات احتمالی در بارداری‌های آینده جلوگیری کند.

پس از تولد، خون بند ناف نوزاد بررسی می‌شود و اگر Rh او مثبت باشد، یک دوز دیگر از آنتی‌دی به شما تزریق خواهد شد.

در هفته بیست و ششم بارداری چه بخوریم؟

  • نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز به هیدراته ماندن و جلوگیری از عفونت‌های ادراری کمک می‌کند و به جذب مواد مغذی برای کودک شما کمک می‌کند.
  • مصرف ۲۵ گرم فیبر در روز از یبوست جلوگیری کرده و خطر بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد. برای افزایش فیبر، می‌توانید موز، پاستای گندم کامل، عدس و سیب را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

مراقبت‌های هفته بیست و ششم بارداری

  • درصورتی‌که پوست شما دچار خشکی یا خارش شده، از کرم مرطوب‌کننده یا لوسیون برای تسکین آن استفاده کنید.
  • برای کاهش درد کمر و لگن، با پزشک خود درباره روش‌هایی مانند ورزش، کشش و روش‌هایی که فشار زیادی به این نواحی وارد می‌کنند، مشورت کنید.
  • اگر در فکر سفر بودید، خوب است بدانید که سه‌ماهه دوم معمولا بهترین زمان برای سفر است؛ چرا که علائم آزاردهنده کمتر هستند. ولی حتما قبل از برنامه‌ریزی برای آن با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که سفر بی‌خطر است.