هفته بیست و پنجم بارداری

هفته بیست و پنجم بارداری

بیشتر از نیمی از مسیر بارداری را طی کرده‌اید و حالا در هفته بیست و پنجم بارداری، تغییرات و تحولات جدیدی در بدن شما و فرزندتان در حال رخ دادن است. برای رفتن به مرحله بعدی آماده هستید؟ در این مقاله، علائم احتمالی پیش رو، تغییرات بدن مادر و رشد جنین در هفته بیست و پنجم حاملگی را بررسی می‌کنیم و با ارائه چند نکته حیاتی برای مراقبت از شما، همراه‌تان خواهیم بود.

علائم هفته بیست و پنجم بارداری

حالا که به بیست‌وپنجمین هفته بارداری رسیده‌اید، احتمالا علاوه بر علائم یبوست، گرفتگی عضلات و انقباضات برکستون هیکس علائم دیگری را نیز تجربه می‌کنید که از جمله آن‌ها عبارتند از:

سیاتیک

در هفته بیست و پنجم حاملگی، با رشد رحم و گسترش آن بالای شکم، فشار بیشتری به عصب سیاتیک وارد می‌شود که می‌تواند باعث دردهایی در ناحیه کمر و لگن شود.

برای کاهش این درد، می‌توانید از کمپرس سرد یا یخ برای تسکین استفاده کنید. همچنین، ممکن است پزشک شما تمرینات کششی مناسب برای کاهش درد را پیشنهاد کند.

فقط حواس‌تان باشد که قبل از استفاده از هرگونه مسکن بدون نسخه، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا از ایمنی آن مطمئن شوید.

خبر خوب این است که این دردها معمولا بعد از تولد نوزاد به تدریج کم می‌شوند. اما در صورت تجربه بی‌حسی در پاها یا عدم تأثیر روش‌های تسکین، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

رفلاکس اسیدی

این هورمون‌های بارداری می‌توانند دریچه‌ای که از ورود مواد به معده جلوگیری می‌کند را شل کنند، که موجب می‌شود محتوای معده به مری برگشته و سوزش سر دل ایجاد شود.

اگر این مشکل را تجربه می‌کنید، سعی کنید وعده‌های غذایی کوچک‌تر و مکرر بخورید و از غذاهای تند یا سایر غذاهایی که باعث سوزش سر دل می‌شوند اجتناب کنید. ممکن است بخواهید در مورد مواردی که در هفته 25 بارداری باید از آن‌ها اجتناب کنید، مانند غذاهایی که در دوران بارداری نباید مصرف کنید، بیشتر بدانید.

هورمون بارداری پروژسترون می‌تواند دریچه‌ای که از ورود مواد به معده جلوگیری می‌کند را شل کرده و با برگرداندن مواد داخل معده به سمت مری سوزش سر دل را برای شما به دنبال داشته باشد.

اندازه جنین در هفته بیست و پنجم بارداری

در هفته بیست و پنجم بارداری جنین چگونه است؟

در هفته بیست و پنجم حاملگی، جنین شروع به پرتر شدن کرده است! چربی بدن جنین در این هفته به مراتب بیشتر شده و همین باعث صاف‌تر به نظر رسیدن پوست او می‌شود.

در این هفته جنین حدود ۳۵ سانتی‌متر طول دارد و وزن آن حدود ۶۸۰ گرم است که می‌توان او را تقریبا به اندازه آوودکادو در نظر گرفت.

در مغز نوزاد شما، قشر مغز در حال شکل‌گیری لایه‌هایی است. بیشتر فعالیت‌ها هنوز تحت کنترل سایر قسمت‌های مغز هستند که خیلی زودتر توسعه یافته‌اند.

علاوه بر مغز، سایر بخش‌های سیستم عصبی او همچنان در حال پیشرفت هستند. این سیستم مهم به فرزند شما کمک می‌کند تا اطلاعات دنیای بیرون را دریافت کرده، آن‌ها را پردازش کند و به آن‌ها واکنش نشان دهد.

احتمالاً وقتی در حال استراحت هستید یا ساکت در جایی می‌نشینید، می‌توانید حرکات جنین در شکم خود را احساس کنید. شنوایی جنین به طرز شگفت‌انگیزی در حال پیشرفت است و حالا می‌تواند صدای شما را بشنود. حتی ممکن است به صدای بلند واکنش نشان دهد یا با شنیدن موسیقی یا صدای آشنا، تکان بخورد. این ارتباط خاص بین شما و کودک در حال شکل گرفتن است و هر حرکتش برای شما معنای عمیقی خواهد داشت.

تغییرات شکم مادر در ماه ششم

تغییرات بدن مادر در هفته بیست و پنجم بارداری

در این مرحله بارداری، احتمالا تغییرات زیادی در بدن خود به ویژه سیستم گوارشی احساس خواهید کرد.

با توجه به بزرگ‌تر شدن رحم و افزایش فشار به معده، ممکن است در ناحیه دنده‌ها نیز احساس درد یا ناراحتی کنید.

علاوه بر این، هورمون پروژسترون که در بارداری افزایش می‌یابد، نه تنها تخلیه معده را کند می‌کند، بلکه دریچه ورودی معده را شل کرده و باعث می‌شود که محتویات اسیدی معده به سمت مری حرکت کنند.

نتیجه این تغییرات، رفلاکس یا سوزش سر دل است که می‌تواند خوردن غذاهای مورد علاقه‌تان را تبدیل به یک چالش کند.

 

در هفته بیست و پنجم بارداری چه بخوریم؟

  • برای روبرویی با مسئله سوزش سر دل، به جای ۳ وعده در ۵ وعده غذا بخورید و از مصرف غذاهای تند و چرب اجتناب کنید.
  • از آنجایی که پروتئین به رشد و تکامل بافت‌ها و عضلات جنین کمک می‌کند، حتما منابع خوب آن شامل گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات و محصولات لبنی را در برنامه غذایی خود داشته باشید.
  • مغز جنین تا لحظه تولد و همچنان بعد آن در حال رشد است. برای توسعه مغز و سیستم‌های عصبی نوزاد و همچنین حفظ انرژی خود، منابع چربی‌های سالم شامل آووکادو، مغزها، دانه‌ها و روغن زیتون مصرف کنید.

مراقبت‌های هفته بیست و پنجم بارداری

  • درصورتی‌که هنوز در کلاس‌های قبل از زایمان شرکت نکرده‌اید، حالا در بیست و پنجمین هفته حاملگی این کار را انجام دهید. کلاس‌های پیش از زایمان با ارائه اطلاعات دقیقی به شما و همسرتان جهت آمادگی برای بارداری، زایمان، تولد، شیردهی و والدینی ابتدایی کمک می‌کنند.
  • همراه با همسرتان چک‌لیست وسایل مورد نیاز نوزاد خود را بنویسید تا کم‌کم برای خرید آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.
  • برای کاهش تسکین گرفتگی عضلات، ورزش‌های سبک و کششی انجام دهید و از حمام گرم یا کمپرس یخ کمک بگیرید.
  • مراقب علائم زایمان زودرس باشید و در صورت مشاهده هر مورد، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.