همه چیزهایی که باید درباره از شیر گرفتن نوزاد بدانیم
1403/05/03
8 دقیقه
هنگام شیردهی، یک رابطه عاطفی میان مادر و کودک برقرار میشود؛ به همین دلیل از شیر گرفتن نوزاد معمولا بیتابی و بیقراری کودک را به همراه دارد. این موضوع باعث میشود شما بهعنوان مادر، احساسات متفاوتی تجربه کنید؛ از طرفی احساس آرامش دارید و از طرف دیگر نگران بیقراریهای کودک دلبندتان هستید.
در این مرحله، سوالهای زیادی برای شما پیش میآید؛ مثلا اینکه: بهترین روش برای از شیر گرفتن چیست؟ سن مناسب از شیر گرفتن چه زمانی است؟ و قطع شیردهی در شب چگونه است؟ ما در این مقاله از وبسایت مایبیبی به همه این سوالها پاسخ میدهیم.
خوب است بدانید زمان قطع شیردهی، یک انتخاب شخصی است. گاهی بهدلیل شاغل بودن یا سخت بودن شرایط شیردهی، انتخاب میکنید شیردهی را قطع کنید. بنابراین بهتر است شرایط خاص خود و کودکتان را با مادرهای دیگر مقایسه نکنید. زمان قطع شیردهی میتواند بسته به شرایط شما و کودکتان متفاوت باشد.
تنها چیزی که اهمیت دارد این است که چه تصمیمی به نفع شما و کودک دلبندتان است.
با این حال اگر نظر متخصصها را بخواهید، لازم است بدانید که به توصیه آنها، بهتر است در شش ماه اول، کودک فقط از شیر مادر تغذیه شود و در شش ماه دوم، در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی هم استفاده کند.
۲ روش اصلی برای از شیر گرفتن کودک وجود دارد:
روش اول این است که نشانهها را دنبال کنید. کودک با این نشانهها به شما میگوید که آیا برای جدا شدن از شیر مادر، آماده است یا نه؟
روش دوم این است که تصمیم بگیرید چه زمانی میخواهید شیردهی را متوقف کنید و با برنامهریزی قدم به قدم، بهآهستگی پیش بروید.
در ادامه، درباره هر دو روش صحبت میکنیم تا شما بتوانید با خیال راحت روشی را انتخاب کنید که برای خودتان و کودکتان مناسبتر است.
یک راه تقریبا ساده برای از شیر گرفتن کودک این است که اجازه بدهید کودک کمکم و بهدلخواه خودش از شیر فاصله بگیرد. به این روش «از شیر گرفتن طبیعی» یا «شیر گرفتن به رهبری نوزاد» گفته میشود.
در این روش، کافی است نشانههای بیمیلی کودک نسبت به شیر مادر را دنبال کنید. وقتی کودک از شش ماهگی غذای جامد میخورد، ممکن است الگوی شیر خوردن هم تغییر کند. برای مثال ممکن است کودک شما در یک سالگی، تمایل بیشتری به خوردن غذای جامد و نوشیدن مایعات از فنجان داشته باشد.
اینجاست که نشانهها خودشان را نشان میدهند. یکی از مهمترین نشانهها این است که کودک دیگر نمیتواند به اندازه زمان شیردهی در آغوشتان بماند، این یعنی؛ کودک عزیز شما آماده جدا شدن از شیر مادر است.
نشانههای آمادگی کودک برای جدا شدن از شیر مادر:
مهمترین موضوعی که زمان از شیر گرفتن باید به آن توجه کنید، رشد مناسب کودک است.
بهترین سن از شیر گرفتن کودک، بین یک تا دو سالگی است.
معمولا کودک یک تا دو ساله به خوبی از شیر مادر تغذیه کرده و آمادگی کامل برای جدا شدن از شیر را دارد.
فرایند شیردهی به کودک در طول زمان تغییر میکند. همانطور که پیشتر در مقاله شیردهی صحبت کردیم نوزادان تعداد دفعات و زمان بیشتری از شیر مادر تغذیه میکنند؛ اما بعد از گذشت شش ماه، شما زمان و تعداد دفعات شیردهی را بهآهستگی، کم و غذاهای کمکی را به برنامه غذایی او اضافه میکنید. غذاهای پورهشده، غذاهای انگشتی و لقمههای کوچک انتخاب خوبی برای شروع هستند.
حالا که شیردهی را قطع کردهاید، میتوانید:
زمانی که نوزاد تازه به دنیا آمده باشد، در نیمه شب هم برای تغذیه از خواب بیدار میشود. اینجاست که شما با مهر مادرانه از خواب بیدار میشوید و به نوزاد عزیزتان شیر میدهید.
اگر سوال شما این است که شیردهی شبانه تا چه زمان ادامه دارد؟ باید بگوییم از شیر گرفتن کودک در شب، به این معنی است که کودک در روز، کالری مناسب و کافی را دریافت کرده است.
پس برای قطع شیردهی شبانه بهتر است:
بهترین زمان برای قطع شیردهی زمانی است که شما و کودکتان آمادگی لازم را داشته باشید. توصیه میکنیم در این مسیر صبور باشید، خوب غذا بخورید و تا جایی که میتوانید ورزش کنید. از آنجایی که از شیر گرفتن میتواند تغییرات هورمونی و عاطفی زیادی برای خود شما هم به همراه داشته باشد، خوب است هرگونه نشانه افسردگی یا اضطراب را جدی بگیرید و از خودتان مراقبت کنید.