لیست کامل وسایل ساک بیمارستان نوزاد و مادر برای زایمان
1403/02/26
17 دقیقه
ماههای آخر بارداری، زمان آماده کردن ساک بیمارستان نوزاد و مادر است؛ چون هر لحظه ممکن است برای در آغوش کشیدن کودک دلبندتان، ساک بیمارستانی خود را بردارید و راهی بیمارستان شوید. در این مقاله، سه چکلیست کاربردی برای ساک نوزاد، ساک مادر و کیف همراه آماده کردهایم تا از ماه هفتم به بعد خودتان را با خیالی آسوده برای روز زایمان آماده کنید.
صحبت از ساک بیمارستان که میشود، «ساک بیمارستان را کی آماده کنیم؟» شاید اولین سوالی باشد که ذهن شما را بهعنوان یک مادر باردار به خود مشغول میکند.
چه پزشک متخصص به شما زمان تقریبی زایمان را گفته باشد چه نگفته باشد، واقعیت این است که شما تاریخ دقیق تولد نوزاد را نمیدانید (مگر در حالتی که برای سزارین برنامهریزی کرده باشید). بنا بر آمار انجام شده، تنها ۵ درصد از نوزادان در زمان مشخص به دنیا میآیند.
بهترین زمان برای شروع خرید وسایل ساک بیمارستان نوزاد، بین هفته ۳۶ تا ۳۸ یعنی حدود دو هفته قبل از موعد زایمان است.
البته اگر اولین تجربه شما از بارداری است، میتوانید کمی زودتر شروع کنید.
وسایل مورد نیاز نوزاد در بیمارستان، شامل موارد مختلفی میشود؛ از پوشک و پوشاک گرفته تا وسایل بهداشتی. اول از همه، قبل از خرید، از بیمارستان بپرسید که روز زایمان چه وسایلی در اختیار شما قرار میدهند.
لیست وسایل ساک نوزاد برای بیمارستان شامل موارد زیر است؛ البته در صورت تمایل میتوانید بعضی از این موارد را از لیست خودتان حذف یا تعدادشان را کم کنید:
در ادامه نکاتی که لازم است برای انتخاب هر یک از این وسایل ضروری ساک بیمارستان نوزاد بدانید را باهم مرور میکنیم.
پوست لطیف نوزادان بعد از تولد بسیار حساس است؛ پس خوب است با خواندن راهنمای خرید پوشک، از پوشک چسبی سایز نوزادی مای بیبی استفاده کنید تا محافظ پوست نرم نوزاد باشد.
نوزاد روزانه به ۶ تا ۸ بار تعویض پوشک نیاز دارد پس بهتر است یک بسته کامل پوشک همراه خود داشته باشید. با توجه به راهنمای سایز پوشک که روی بستهبندی نوشته شده، میتوانید اندازه مناسب پوشک را انتخاب کنید.
پیشنهاد میکنیم در بدو تولد تعداد زیادی پوشک نخرید، چرا که وزن نوزاد به سرعت در حال تغییر است.
بهتر است لباسهایی با الیاف طبیعی یا نخی را هم در لیست وسایل ساک نوزاد برای بیمارستان قرار دهید. با در نظر گرفتن احتمال تعویض لباس، ۲ یا ۳ دست لباس بیمارستانی در وسایل نوزاد بگذارید.
لباس بیمارستانی نوزاد شامل لباس جلو دکمهدار، شلوار، شورت عینکی، کلاه، دستکش، زیرپوش و جوراب است. لباسهای نوزادی که از جنس پارچه بافتهشده از الیاف طبیعی هستند از بهترین انتخابها برای روزهای ابتدایی تولد نوزاد به شمار میآیند.
برای بهتر پاککردن پوست نوزاد، دستمال مرطوب، حسابی به کارتان میآید. از آنجایی که پوست نوزاد بسیار حساس است. بهتر است در وسایل نوزاد برای بیمارستان از دستمال مرطوب نوزاد و کودک که متناسب با پوست حساس آنها طراحی شده استفاده کنید.
یکی دیگر از وسایل ساک بیمارستان نوزاد، حوله نرم و لطیف مخصوص نوزاد است. بعد از شستوشوی نوزاد، پرستار با حوله ضد حساسیت، بدن نوزاد را خشک میکند.
در وسایل لازم برای ساک بیمارستان نوزاد، شیشه شیر سبک با سری مناسب انتخاب کنید. سری ارتودنسی برای نوزادان توصیه میشود.
اولویت با شیر مادر است اما ممکن است در روزهای اول زایمان، مثل بیشتر مادران شیر کافی نداشته باشید؛ پس بهتر است در لوازم بیمارستان نوزاد یک قوطی شیرخشک هم باشد تا خیالتان از تغذیه دلبندتان راحت باشد. حتما شیرخشک را از داروخانه بخرید و موقع خرید، به تاریخ تولید و انقضا دقت کنید.
همه چیز درباره شیردهی با شیرخشک یا شیر مادر را در مقاله زیر بخوانید:
پتوی مناسب فصل، به کیفیت خواب نوزاد کمک میکند. نوزادان، ۹ ماه در وجود گرم و نرم مادر رشد کردهاند؛ برای همین گرمای پتو، حس امنیت به نوزاد میدهد.
بهتر است در لوازم مورد نیاز نوزاد در بیمارستان از پتویی با ضخامت مناسب هر فصل استفاده کنید.
شاید با خواندن این عنوان کمی جا خورده باشید که مگر قنداق کردن یک باور قدیمی و اشتباه نیست. لازم است بگوییم که خیر. قنداق کردن به شیوه درست نه تنها به خواب راحتتر نوزاد و احساس امنیت و آرامش او کمک میکند، بلکه حمل او با قنداق برای شما نیز آسانتر است.
بعضی از نوزادان بعد از تولد، موهای بلندی دارند. بهتر است برس یا شانه نرمی همراه داشته باشید تا موهای ظریف نوزاد را شانه و مرتب کنید.
ممکن است نوزاد ناخنهای بلند یا تیزی داشته باشد. با کوتاهکردن ناخنهای نوزاد، خیالتان راحت میشود که خراشی روی صورت لطیفش نمیافتد.
زیرانداز تعویض پوشک نوزاد، یکی از ضروریترین لوازم ساک نوزاد برای بیمارستان است. این زیرانداز به شما کمک میکند تا هنگام تعویض پوشک، محیطی تمیز و بهداشتی برای کوچولوی خود فراهم کنید و با خیال آسوده کار تعویض را انجام دهید.
پوشک نوزاد را هر چند وقت یکبار و چطور تعویض کنیم؟ این مقاله را بخوانید.
بعد از بستن ساک بیمارستان نوزاد، وقت جمعکردن ساک زایمان مادر میرسد. برای نظم و آرامش بیشتر، پیشنهاد میشود که ساک بیمارستان نوزاد و مادر از هم جدا باشد. در کنار وسایل شخصی موردنیاز مادر، باتوجه به نوع زایمان، وسایل مختلفی در ساک بیمارستان قرار میگیرد:
مادر بعد از تجربه شیرین به دنیا آوردن فرزند، نیاز به استراحت دارد. پوشیدن لباس راحت و گشاد (ترجیحا ساختهشده از الیاف طبیعی و سبک) به مادر احساس آسودگی میدهد.
برای شیردهی راحت، پیشنهاد میشود لباس جلودکمهدار بپوشید و برای جلوگیری از احساس سرمای بعد از زایمان هم بهتر است یک جفت جوراب ضخیم همراه داشته باشید.
بعد از زایمان ممکن است به دلیل پاهای شما کمی متورم شود و نتوانید به راحتی کفش خود را هنگام خروج از بیمارستان بپوشید. بنابراین بهتر است یک جفت دمپایی نرم و راحت که لیز یا پاشنهدار نباشد و به راحتی از پا در بیاید، در وسایل مورد نیاز مادر برای زایمان باشد.
البته بیشتر بیمارستانها دمپایی در اختیار شما قرار میدهند؛ اما برای محکمکاری بهتر است یک جفت دمپایی راحتی در ساک بگذارید.
ممکن است بعد از زایمان لبهایتان خشک شوند؛ پس حتما بالم لب یا وازلین در ساک بیمارستان داشته باشید.
از بین لوازم آرایشی و بهداشتی دیگر هم همراه داشتن مرطوبکننده، کرم ضدآفتاب، کش مو، لوسیون بدن، مسواک و خمیردندان کافی است.
برای رعایت بهداشت، خوب است چند عدد شورت یکبار مصرف در ساک زایمان خود داشته باشید تا بعد از استفاده، دغدغه شستن لباس زیر به لیست کارهایتان اضافه نشود.
به دلیل خونریزی بعد از زایمان به نوار بهداشتی نیاز دارید. بهتر است از نوارهای بهداشتی بزرگ، ضد حساسیت و بدون عطر استفاده کنید. (پیشنهاد ما به شما نوارهای بهداشتی سوپرپد مایلیدی است.)
سوتین شیردهی به شیردهی بهتر و راحتتر شما خیلی کمک میکند. چندان فرقی هم ندارد که میخواهید با شیر خود کودک را تغذیه کنید یا میخواهید شیر خشک به دلبندتان بدهید؛ چرا که در هر دو صورت بعد از زایمان، سینهها به دلیل ورود حجم زیاد شیر حساس شده و متورم میشود.
بنابراین لازم است برای جلوگیری از نشتی شیر، از سوتینهای مناسب مخصوص شیردهی استفاده کنید.
برای استراحت در بخش شلوغ زایمان بیمارستان و آرامش بیشتر، چشمبند و گوشگیر شاید لازمتان شود.
برای ترخیص از بیمارستان و رفتن به خانه، نیاز به یکدست لباس گشاد و راحت دارید که بهسادگی قابل تعویض باشد. پیشنهاد میشود از پیراهنهای بلند استفاده کنید.
برای برطرف کردن احساس ضعف بعد از زایمان توصیه میکنیم حتما در کیف بیمارستان خود خوراکیهای سبک و مقوی مانند میوههای تازه مثل موز، کمپوت، شکلات، بیسکوییت، نان تست سبوسدار یا کراکر داشته باشید.
همچنین میتوانید همراه خود ساندویچهای سالم با نان سبوسدار و موادی مثل مرغ یا موز برشخورده نیز ببرید. چند بطری آب یا آبمیوه هم میتواند به رفع تشنگی و حفظ آب بدن شما کمک کند.
برای زایمان طبیعی، آمادگی جسمی و روحی مهمترین بخش است. در این نوع زایمان، مادر نقش فعالتری در روند به دنیا آوردن کودک دارد. به همین دلیل، وسایلی که به راحتی او کمک میکنند متفاوتتر از وسایل لازم برای زایمان سزارین است.
از جمله این وسایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در زایمان سزارین، یک روش جراحی برای به دنیا آوردن کودک، مادر به آمادگی بیشتری برای مراقبتهای بعد از عمل نیاز دارد. در این روش، معمولا مادر برای طی کردن فرایند ریکاوری (بهبودی) بعد از جراحی مدتی را در بیمارستان میگذراند.
بنابراین، همراه داشتن لوازم راحتی و مراقبتی برای بهبود سریعتر و کاهش درد پس از عمل بسیار مهم است.
وسایل ساک بیمارستان برای سزارین شامل موارد زیر است:
پدر، یکی از مهمترین همراهان در روز تولد نوزاد است. پس لازم است برای پدر هم ساک بیمارستان جداگانه آماده کنید. همچنین میتوانید همه وسایل مورد نیاز پدر یا همراه مادر باردار را در یک کیف سبک قرار دهید:
اما بعد از همه وسایل لازم، نوبت پاسخ به این سوال میرسد که چه وسایلی را همراه خود به بیمارستان نبریم؟ درست به همان اندازه که بردن وسایل مهم برای زایمان ضروری است، وسایلی هم هستند که نباید برای زایمان به بیمارستان همراه خودتان ببرید.
چرا که احتمال دارد بیمارستان اجازه ورود آنها را به شما ندهد. از جمله این وسایل عبارتند از:
اگر این روزها در ماههای آخر دوران شیرین بارداری هستید؛ خوب است هر چه زودتر ساک بیمارستان خود را آماده کنید. چون هر لحظه ممکن است دل نوزاد دلبندتان آغوش گرم مادر و پدرش را بخواهد.
در این مقاله لیستی از تمام وسایل مورد نیاز برای ساک بیمارستان نوزاد و مادر را آوردهایم تا بتوانید با آمادگی بیشتر و بدون نگرانی از جا گذاشتن وسیلهای، برای آمدن عضو کوچولوی جدید به خانواده آماده شوید.
بله. احتمالا بیمارستانها یک سری وسایل مانند روپوش بیمارستانی، دمپایی، لباس زیر، پد بهداشتی یکبار مصرف و لوازم بهداشتی در اختیار شما خواهند گذاشت. اما برای آرامش خاطر بیشتر، از بیمارستان درباره این موضوع بپرسید.
لیست وسایل بیمارستان نوزاد شامل پوشک، لباس نوزادی، دستمال مرطوب، شیشه شیر و زیرانداز تعویض نوزاد هستند. برای اطلاعات بیشتر، مقاله ساک بیمارستان نوزاد مایبیبی را بخوانید.
وسایل ساک بیمارستان نوزاد برای سزارین و طبیعی تفاوت چندانی ندارند؛ اما مادران سزارینی به لباسهای راحتتر، شکمبند و وسایل بیشتری برای کمک به بهبود جراحی نیاز دارند، در حالی که مادران زایمان طبیعی ممکن است به اقلامی مثل توپ زایمان یا روغن ماساژ برای تولد احتیاج داشته باشند.
وسایل شخصی مثل بالش یا پتوی مخصوص ضروری نیستند و بیمارستان در اختیار شما میگذارد، ولی برای راحتی بیشتر میتوانید همراه خودتان ببرید.
بنا بر توصیه متخصصان، بهتر است بین هفته ۳۶ تا ۳۸ یعنی حدود دو هفته قبل از موعد زایمان، ساک بیمارستان را آماده کنید.
من شکم اولمه و تا حالا تجربه نداشتم. خیلی استرس داشتم که چیا برای ساک بیمارستان اماده کنم.
مرسی از لیستی که دادین و همش هم چیزهای ضروریه و نه چیزهای مسخره
زینب جان بهتون تبریک میگیم. امیدوارم که زایمان خیلی خوب و راحتی داشته باشین.
خوشحالیم که لیست ساک بیمارستان براتون مفید بوده.
خیلی ممنون
صدای لطیف ودلسوزانه شماحس خوب ومثبت به شنونده دارد
سلام ،عالی راهنمایی کردید ،🙏🙏🙏🙏
سلام. خواهش میکنیم. ممنون که همراهمون هستین.
عالی بود
خواهش میکنیم عسل جان
عالی بود
خیلی ممنون
میشه بگید خوراکی و دارویی چیا ببریم؟!
ممنون از اطلاعات خوب و مفیدی که به مادران باردار به خصوص مامان اولی ها یی مثل من که تجربه ندارن دادید ..
خداروشکر، نعمت مادرشدن رو تجربه میکنیم
زینب جان خیلی خوشحالیم براتون
کاملا مفید👏👏👏
خوشحالیم که مفید بوده طوبی جان.