انتخاب بهترین اسباب_بازی برای کودکان

راهنمای خرید اسباب‌بازی دخترانه و پسرانه

1403/09/28

12 دقیقه

انتخاب اسباب‌بازی برای کودکان، سفری هیجان‌انگیز به دنیای رنگ‌ها، خلاقیت و سرگرمی است. اما ممکن است در میان این همه عروسک، ماشین، لگو و بازی‌های متنوع، سردرگم شوید و برای‌تان سوال باشد که کدام اسباب‌بازی برای کودکان دختر و پسر انتخاب بهتری است؟ خواندن این مقاله به آگاهی شما در مسیر انتخاب بهترین اسباب‌بازی برای بچه‌ها کمک می‌کند.

اهمیت بازی مادر و پدر با کودک

بازی با نوزادان و کودکان علاوه بر اینکه فرصتی برای سرگرمی است، یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای تقویت ارتباط عاطفی و رشد مهارت‌های مختلف کودک نیز به‌شمار می‌آید. وقتی والدین با کودک بازی می‌کنند، آن‌ها نه تنها توانایی‌های جسمی و ذهنی کودک را تقویت کرده، بلکه به تقویت حس اعتماد به نفس و اجتماعی شدن کودک نیز کمک می‌کنند.

این نوع بازی‌ها به نوزادان کمک می‌کنند تا دنیای اطراف را کشف کنند و مهارت‌های جدیدی از جمله همکاری، تعامل و حل مسئله را یاد بگیرند.

اسباب‌بازی‌ها از مهم‌ترین ابزارهای سرگرمی کودکان هستند که لازم است برای انتخاب آن‌ها به دنبال اسباب‌بازی‌هایی باشید که به تقویت عضلات، درگیر کردن حس لامسه کودک، مهارت شنوایی و همچنین بهبود توانایی‌های شناختی کمک می‌کنند.

اسباب‌بازی‌هایی با آب‌ورنگ متنوع، بافت‌های مختلف، صداهای جذاب و بوهای دلنشین برای رشد حواس پنج‌گانه کودک انتخاب ایده‌آلی هستند و او را به مسیر یادگیری‌ خلاقانه هدایت می‌کنند.

در ادامه بهترین روش‌های انتخاب اسباب‌بازی مناسب را بررسی می‌کنیم.

اسباب‌بازی‌های مناسب کودکان

توجه به سن و علایق کودک

اولین قدم و مهم‌ترین نکته در خرید اسباب‌بازی کودکان، توجه به سن و علایق کودک است. هر گروه سنی، نیازها و علایق خاصی دارد و لازم است این اسباب‌بازی‌ها برای برآورده‌کردن آن نیازها مناسب‌ باشند.

برای مثال، اسباب‌بازی‌های یک کودک نوپا که در حال کشف دنیای اطراف است بهتر است با اسباب‌بازی‌های یک کودک در سن مدرسه که قدرت تخیل و تفکر انتقادی‌اش در حال شکل‌گیری است، متفاوت باشد.

معمولا روی بیشتر اسباب‌بازی‌ها، رده سنی مناسب کودک نوشته شده است.‌

اسباب‌بازی‌های مناسب با توجه به سنین مختلف عبارتند از:

اسباب‌بازی مناسب نوزادان و شیرخواران

برای این گروه سنی، اسباب‌بازی‌های نرم و پولیشی، اسباب‌بازی‌های حمام، جغجغه و وسایلی که صدای ملایمی تولید می‌کنند، مناسب هستند، زیرا توجه کودک در حال شکل‌گیری است و این اسباب‌بازی‌ها به تقویت حواس پنج‌گانه آن‌ها کمک می‌کند.

اسباب‌بازی یکی از وسایلی است که در لیست وسایل سیسمونی نوزاد دختر و پسر نیز وجود دارد. سایر وسایل ضروری سیسمونی نوزاد را در مقاله زیر ببینید:

مقاله مرتبط:

چک لیست خرید سیسمونی نوزاد دختر

در انتظار آمدن یک نوزاد دختر هستید و به فکر خرید سیسمونی کامل و کاربردی؟ انتخاب لوازم ضروری برای نو ... مطالعه

اسباب‌بازی برای کودکان نوپا

در این سن، اسباب‌بازی‌هایی که مهارت‌های حرکتی، قدرت حل مسئله و تخیل را تقویت می‌کنند، مانند لگو، پازل و اسباب‌بازی‌های فکری برای این کاشف‌های کنجکاو انتخاب‌های آگاهانه‌ای هستند و به رشد مهارت‌های فردی و اجتماعی کودک دلبندتان کمک می‌کنند.

اسباب‌بازی‌های کاربردی برای کودکان پیش‌دبستانی

‌در این دوران، کودکان به بازی‌های نقش‌آفرینی علاقه‌مند می‌شوند. عروسک، لباس‌های عروسک، ماشین‌های اسباب‌بازی، لوازم آشپزخانه اسباب‌بازی، لوازم مربوط به پزشکی و مهندسی می‌توانند دنیای خیالی آن‌ها را گسترش دهند و خلاقیت کودک را شکوفا کنند.

بهترین اسباب‌بازی برای کودکان دبستانی

در این سن، اسباب‌بازی‌های فکری، اسباب‌بازی‌های علمی و آموزشی، و همچنین بازی‌های ورزشی و حرکتی، می‌توانند به تقویت هوش، خلاقیت و مهارت‌های ذهنی و جسمی کودکان کمک کنند. در این سن کودکان در اوج رشد و تکاپو قرار دارند و می‌توانند هم ذهن و هم جسم آن‌ها با بازی تقویت شود.

اسباب‌بازی‌های پسرانه

ایمنی اسباب‌بازی برای کودک

در کنار سرگرم‌کنندگی و جذابیت، ایمنی اسباب‌بازی‌ها برای بچه‌ها بسیار اهمیت دارد. هنگام خرید اسباب‌بازی برای کودک، به نکات زیر توجه کنید تا ایمنی او هنگام بازی‌کردن حفظ شود:

جنس و کیفیت اسباب‌بازی

هنگام خرید اسباب‌بازی به جنس و مواد استفاده شده برای ساخت آن توجه کنید. اگر اسباب‌بازی حاوی مواد سمی و نامرغوب یا رنگ‌های دارای سرب باشد می‌تواند سلامت کودک را به خطر بیندازد.

لازم است اسباب‌بازی بادوام و غیرقابل‌شکستن باشد و لبه‌های تیز یا برنده نداشته باشد. علاوه بر این مهم است که اسباب‌بازی‌ها در برابر شعله مقاوم بوده و شست‌وشوی آن‌ها آسان باشد.

هنگام انتخاب اسباب‌بازی برای کودکان کوچک‌تر بهتر است توجه کنید که باطری‌های اسباب‌بازی به‌راحتی خارج نشود، دارای ربان بلند یا کش نباشد و قطعات اسباب‌بازی از هم جدا نشود و در صورت جداشدن بزرگ‌تر از دهان کودک باشد که خطر خفگی کاهش یابد.

اندازه قطعات اسباب‌بازی

یکی دیگر از نکاتی که در ایمنی اسباب‌بازی‌ها لازم است به آن توجه کنید، سایز قطعات است. نوزادان ممکن است هر چه به دست‌شان می‌رسد را با دندان کشف کنند و به همین دلیل قطعات ریز یا کاغذی برای نوزادان خطرناک است.

علامت استاندارد اسباب‌بازی

فارغ از اینکه اسباب‌بازی چه جنسی دارد، حتما هنگام خرید، به دنبال علامت استاندارد روی اسباب‌بازی باشید تا اگر به هر دلیل حواس‌تان نبود و بچه آن را به دهانش برد، مشکلی برایش پیش نیاید. این علامت نشان‌دهنده کیفیت و ایمنی محصول است و به کودک آسیب نمی‌رساند.

جنسیت کودک برای انتخاب اسباب‌بازی

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات برای اسباب‌بازی کودک، در نظر گرفتن جنسیت کودک است.

بهترین اسباب‌بازی‌های دخترانه شامل مجموعه‌ای از بازی‌ها هستند که به شکوفایی خلاقیت، مهارت‌های اجتماعی و توانایی‌های شناختی کودک کمک می‌کنند. عروسک‌ها همیشه گزینه‌ای محبوب برای دختران هستند، اما اسباب بازی‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند دنیای خیالی و عملی کودک را گسترش دهند.

اسباب‌بازی‌های دخترانه و پسرانه

در اینجا به بعضی از بهترین اسباب‌بازی‌ها برای دختران اشاره می‌کنیم:

  • عروسک‌های دخترانه و خانه‌های عروسک
  • خانه‌سازی‌ها و پازل‌ها (مانند لگو)
  • دوچرخه یا سه‌چرخه
  • قطارها و ماشین‌های شارژی
  • بازی‌های آموزشی
  • وسایل آشپزخانه و پخت‌وپز
  • وسایل موسیقی کودکانه

انتخاب اسباب‌بازی برای پسرها می‌تواند بسیار متنوع و هیجان‌انگیز باشد، به طوری که هرکدام از آن‌ها به نوعی به رشد مهارت‌های فیزیکی، ذهنی و اجتماعی و خلاقیت کودک کمک می‌کنند.

در اینجا بعضی از بهترین گزینه‌ها برای پسران معرفی شده است:

  • ماشین‌ها و موتورهای مسابقه‌ای و رادیوکنترلی
  • بازی‌های ساختنی و خانه‌سازی (مثل لگو و ربات)
  • اسباب‌بازی‌های ورزشی (مثل توپ یا تیروکمان)
  • اسباب بازی‌های علمی و آزمایشگاهی
  • اسباب‌بازی‌های هیجان‌انگیز (اسکوتر یا اسنوبورد)
  • بازی‌های مغناطیسی و آهنربایی (مگ مغناطیسی)

البته در نظر داشته باشید که چندان معیار مشخصی در انتخاب اسباب‌بازی‌های دخترانه و پسرانه وجود ندارد و شما می‌توانید با توجه به سلیقه کودک خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.

گرچه به طور کلی از رنگ‌های صورتی و بنفش برای دختران و رنگ‌هایی قرمز و آبی برای پسران استفاده می‌کنند.

اسباب‌بازی‌هایی برای شکوفایی خلاقیت و تخیل بچه‌ها

اسباب‌بازی‌هایی مناسب کودکان هستند که خلاقیت و تخیل را در کودک تقویت می‌کنند. لگو، خمیربازی، اکشن‌فیگورها، حیوانات عروسکی، رنگ انگشتی و ابزارهای هنری، می‌توانند فرصتی برای خلق و نوآوری به کودک بدهند و او را به دنیای جدیدی ببرند. کودکان با این اسباب‌بازی‌ها در ذهن خود داستان‌های جدید خلق کرده و رشد می‌کنند.

بهترین بازی‌ها برای افزایش خلاقیت کودکان را در مقاله زیر بخوانید:

مقاله مرتبط:

بهترین بازی‌ها برای افزایش خلاقیت کودکان

کودکان زمانی که به دنیا می‌آیند، ظرفیت فوق‌العاده‌ای در خلاقیت و خیال‌پردازی دارند. این ظرفیت به ... مطالعه

اسباب‌بازی‌های چندکاره، جذاب و به‌صرفه

اگر کودک شما فقط مدت کوتاهی با اسباب‌بازی جدیدش بازی می‌کند و زود از آن خسته می‌شود، اسباب‌بازی‌های چندکاره انتخاب‌های هوشمندانه‌ای هستند، زیرا تنوع بیشتری را برای بازی به ارمغان می‌آورند و از نظر اقتصادی هم به‌صرفه هستند. کودک می‌تواند به شکل‌های مختلف با آن بازی کند و سرگرم شود.

اسباب‌بازی‌های فعال بچه‌ها، راهی برای کشف دنیا

فعالیت فیزیکی برای کودکان بسیار مهم است؛ زیرا با این جست‌وخیز شادمانه است که آن‌ها می‌توانند دنیا را کشف کنند، چیزهای جدید یاد بگیرند و رشد کنند. خوب است که در کنار بازی‌های ساکن، از بازی‌های فعال هم کمک بگیریم.

اسباب‌بازی‌هایی مانند لوازم باغبانی، بولینگ‌های پلاستیکی، اسکوتر، سه‌چرخه و توپ‌های مختلف می‌توانند پیشنهادهای جذابی باشند که باعث ایجاد شور و نشاط در کودک می‌شوند.

اسباب‌بازی‌های گروهی کودکان

بازی‌هایی که به‌صورت گروهی انجام می‌شوند به تقویت مهارت‌های اجتماعی کودکان، مانند کار گروهی، صبر و احترام به دیگران کمک می‌کنند. کودکان هنگام استفاده از این اسباب‌بازی‌ها یاد می‌گیرند که با کودکان دیگر تعامل سازنده داشته باشند.

توپ‌بازی، بازی رومیزی و انواع بازی‌های معمایی می‌تواند انتخاب مناسبی برای کودکان بزرگ‌تر باشد. کودکان با حل معما و چالش‌های گروهی ذوق می‌کنند و برای یادگیری بیشتر آماده می‌شوند.

بازی‌های گروهی برای کودکان

خط ‌قرمزها در انتخاب اسباب‌بازی‌های کودکان

از ابتدای مقاله تا به اینجا درمورد نحوه انتخاب اسباب‌بازی مناسب برای کودکان، اطلاعات مفیدی ارائه دادیم، اما برای انتخاب درست لازم است خط‌قرمزها را نیز بشناسیم. نخریدن اسباب‌بازی‌های زیر می‌تواند از سلامت جسمی و ذهنی کودک محافظت کند.

سلاح‌های اسباب‌بازی‌

تفنگ‌ها، چاقو و دیگر اسباب‌بازی‌هایی که خشونت را در دل کودکان می‌کارند، انتخاب‌های درستی نیستند. این اسباب‌بازی‌ها به‌ مرور زمان باعث افزایش پرخاشگری، شکل‌گیری روحیه خشن و تمایل به درگیری با کودکان دیگر می‌شوند و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازند.

عروسک‌هایی با ظاهر جنسی

عروسک‌هایی که ظاهر و لباس‌هایی جنسی دارند می‌توانند برای سلامت فکری کودکان مضر باشند. کودک ممکن است این پیام را از عروسک دریافت کند که برای دلنشین بودن لازم است لباس‌هایی خاص بپوشد و رنگ مو یا ویژگی‌های فیزیکی به‌خصوصی داشته باشد. این اسباب‌بازی‌ها تصویری نادرست در ذهن پاک کودک ایجاد می‌کنند که تصحیح آن‌ها ممکن است بسیار زمان‌بر باشد.

اسباب‌بازی‌های قدیمی

ممکن است اسباب‌بازی‌های خاطره‌انگیز کودکی‌تان را نگه داشته باشید تا به تماشای لبخند قشنگ کودکتان هنگام بازی با آن بنشینید، اما بهتر است بدانید مواد تشکیل‌دهنده بعضی از اسباب‌بازی‌های قدیمی ممکن است در اثر زمان فاسد و سمی شوند، همچنین ممکن است آلودگی‌های زیادی روی اسباب‌بازی وجود داشته باشد، بنابراین اگر از اسباب‌بازی‌های قدیمی استفاده می‌کنید از تمیزی و سالم‌بودن آن اطمینان حاصل کنید.

کلام آخر

با انتخاب اسباب‌بازی‌های مناسب برای کودکان و رعایت نکات ساده، می‌توانید علاوه بر سرگرم‌کردن آن‌ها، به رشد ذهنی، جسمی و خلاقیت‌شان کمک کنید. اسباب‌بازی‌های فکری و خلاقانه مانند پازل، لگو، عروسک‌های تعلیمی یا ابزارهای نقش‌آفرینی نقش مهمی در تقویت مهارت‌های کودک دارند.

با تهیه اسباب‌بازی‌های ایمن و هدفمند، محیطی شاد و آموزشی برای کودکان فراهم می‌شود تا در کنار خانواده‌ای آگاه، استعدادهای خود را شکوفا کنند.

این مطلب را پسندیدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

معرفی بهترین انیمیشن و کارتون برای کودکان زیر ۵ سال (بخش اول)

تماشای کارتون و انیمیشن برای کودکان یکی از سرگرمی‌های محبوب آن‌هاست که علاوه بر سرگرم کردن، به یا

راهنمای کامل شست و شوی لباس نوزاد و کودک

شاید تا به حال به اهمیت شست و شوی لباس نوزاد و کودک توجه نکرده باشید، در حالی که این کار دقیقا به اند

راهنمای کامل از پوشک گرفتن کودک

از پوشک گرفتن کودک، یکی از مهم‌ترین چالش‌های مادرها و پدرهایی است که کودکان‌شان آمادگی رفتن به دس